Nyhed 6.08.2018

50.000 kr. til byggeforening, der vil være fit i naturen

Byggeforeningen af 1933 i Holbæk vil tilbyde foreningens medlemmer at dyrke fitness i naturen. Det er godt for den fysiske sundhed, men det kan også modvirke stress, angst og depression. Byggeforeningens fitnesstiltag er en af de første lokale indsatser, der får støtte fra Foreningen Norlivs almennyttige fokus på bedre mental sundhed.
Byggeforeningen af 1933/KFUM’s Sociale Arbejdes væresteder

Mange af beboerne i de 20 afdelinger af Byggeforeningen af 1933 dyrker ikke motion. De mangler ressourcer, tid og overskud i hverdagen, hvilket ikke kun påvirker deres fysiske tilstand, men også den mentale sundhed.

”Vi har beboere med psykiske og mentale udfordringer, og andre, der er i risiko for at få det. Fysisk aktivitet kan også være godt for den mentale sundhed, og derfor vil vi i samarbejde med Nature Fitness DK teste en model for holdtræning i naturen, som kan hjælpe dem i gang og forhåbentlig få dem til at blive ved med at være aktive,” fortæller Knud Nielsen, der er organisationsbestyrelsesformand i Byggeforeningen af 1933.

Fitnesstræningen i naturen er rettet mod alle med tilknytning til byggeforeningen. Målet for det første testforløb er, at 90 deltagere har prøvet at træne udendørs i naturen, og et af succéskriterierne er, at mindst 70 procent af deltagerne fortsætter med at være aktive. Blandt de andre kriterier for et velgennemført forløb er, at 80 procent føler mere psykisk overskud, er mere livsglade og føler sig mindre påvirket af symptomer på stress.

En af de første bevillinger fra Foreningen Norliv
Foreningen Norliv støtter med 50.000 kr. Støtten er en del af de ti første almennyttige uddelinger, som Norliv har tildelt efter, at det i foråret blev muligt at søge støtte til projekter, der fremmer mental sundhed særligt i arbejdslivet.

Senere på året vil flere bevillinger til små og store projekter følge. Der er i 2018 afsat 92 millioner kr. til almennyttige projekter. Foreningen Norliv støtter også forskning og vidensformidling samt større indsatser på små og mellemstore private arbejdspladser.

”Der er en stor spændvidde i tiltag, der kan fremme mental sundhed og forebygge mentale problemer. Det er glædeligt, at private og foreninger over hele landet med hver deres idéer til forebyggelse har ansøgt og opnået bevilling. Det er endnu mere glædeligt, at vi nu sammen med vores første ansøgere, har taget hul på den store opgave, der ligger i at fremme danskernes mentale sundhed i en tid, hvor symptomer på stress, angst og depression er blevet en ny folkesygdom,” siger Peter Gæmelke, formand i Foreningen Norliv.

Yderlige oplysninger
Lars Bo Pedersen, programchef, Foreningen Norliv, 22600714.
Lars Hjorth Bærentzen, kommunikationskonsulent, Foreningen Norliv, 22600718.
Tony Sørensen, forretningsfører, Byggeforeningen af 1933, 61204406.

Fakta om Foreningen Norliv
Foreningen Norliv har 340.000 medlemmer, der alle er kunder i Nordea Liv & Pension. Der afsættes hvert år midler til en almennyttig indsats for at øge danskernes mentale sundhed. Alle kan søge om støtte til de almennyttige bevillinger uanset tilknytning til Nordea Liv & Pension.

Formålet med den almennyttige indsats er at forebygge, at erhvervsaktive danskere får problemer med fx stress, angst og depressioner.

I efteråret 2018 skifter Foreningen Norliv navn til Velliv Foreningen samtidig med, at Nordea Liv & Pension kommer til at hedde Velliv.