Gå til sidens indhold
Vores branche

Kreativitet og mental sundhed i virksomhedsledelse

Konsulentfirmaet TrinTrin i Aarhus modtager 762.208 kr. til en indsats, der er rettet mod ledere og mellemledere i tre landbrug.

WEB_FOREDRAG.png

Mental sundhed i en mandsdomineret branche

Konsulentvirksomheden TrinTrin modtager en bevilling fra Velliv Foreningen. Udgangspunktet for projektet er, at ledelse og medarbejdere i mandsdominerede drifts- og produktionsvirksomheder, som landbruget, har en næsten ikke-eksisterende tradition for at tale om mental sundhed.

Det vil TrinTrin gøre op med. 

Indsatsen er derfor rettet mod ledere og mellemledere i tre private landbrug. Ved at opkvalificere lederne gennem en række konsulentforløb, er det forventningen, at lederne bliver bedre til at tale om og får et større fokus på mental sundhed. Formålet er, at det både skal styrke lederen og gøre lederen bedre til at arbejde med at styrke den mentale sundhed hos medarbejderne.

Mentalt overskud og handlekraft

Indsatsen består af et kursusforløb over 12 måneder med følgende indhold: 

• Møder og webinarer med oplæg og øvelser.
• Hjemmeopgaver bl.a. med interview af medarbejdere og nøglepersoner.
• Undervisning og workshops. Kreative værktøjer, debat og refleksion over mental sundhed og virksomhedskultur.
• To dages internat, hvor der arbejdes med mental sundhed, designtænkning, konkrete cases, kreative metoder og løsninger.
• Udarbejdelse af prøvehandlinger, der skal sættes i spil i virksomheden.
• Sparringsmøder.
• Udarbejdelse af produkt, plakat, pixibog el.lign. om forløbet.

Projektets outcome-mål er at skabe mentalt overskud og handlekraft hos den enkelte leder og sprede dette til gavn for hele virksomheden, så alle medarbejdere forbliver mentalt sunde hele livet.

Relaterede projekter
Vores arbejdsplads

Mental sundhed i landbruget

SEGES Landbrug & Fødevarer F.m.b.A modtager 669.419 kr. til at afprøve en metode til at forebygge og håndtere stress i et samarbejde med socialkonsulenter i landbruget.

Læs mere
Vores arbejdsplads

Styrket mental sundhed i små og mellemstore virksomheder

Små og mellemstore virksomheder får viden og værktøjer til at håndtere mental sundhed og psykisk arbejdsmiljø i et nyt projekt udført af Cabi med støtte på 3,8 mio. kr. fra Velliv Foreningen.

Læs mere
Akutpulje

Ledertrivsel i Travlhed

Læs mere