Gå til sidens indhold

Artikler om mental sundhed

Velliv Foreningen udgiver løbende forskellige artikler og andet indhold med fokus på mental sundhed.

iStock-683122536.jpg

Starten på en antistress-bevægelse

På mindre end et år har Rikke Maj Thauer holdt foredrag for mere end 3.000 mennesker. Foredragene handler om at forebygge, spotte og håndtere stress. Hun håber, at de populære foredrag kan blive starten på en antistress-bevægelse. I første omgang vil hun nå ud til et samlet publikum på 100.000 mennesker.

Læs mere

Undgå konsekvenserne ved for højt arbejdstempo

Ifølge læge og stressekspert kan for højt arbejdstempo nedsætte kvaliteten af vores arbejde og gøre os irritable på hjemmefronten. Som leder er der nogle helt konkrete ting, du kan gøre for at undgå, at arbejdspresset blandt dine medarbejdere bliver for højt.

Læs mere


Det første job kan være en mental sundhedsudfordring

Angst, stress og depressive symptomer er noget, mange unge og førstegangsansatte oplever på de danske arbejdspladser. Det kan betyde en dårlig start på arbejdslivet og gå ud over både den unge, arbejdspladsen og samfundet. Men undersøgelser tyder på, at en tidlig indsats, der understøtter overgangen mellem uddannelse og beskæftigelse, har en positiv virkning på de unges trivsel og helbredssymptomer.

Læs mere

Tag søvnunderskud alvorligt, hvis du vil undgå, at det går ud over dit helbred

Tilstrækkelig og god søvn er nødvendig, for at kroppen kan restituere sig fra dag til dag. Hvis man enten sover for lidt, eller kvaliteten af søvnen er dårlig, kan det gå ud over ens overskud, både fysisk og psykisk. De fleste bliver nemmere irritable, og mange mister energien til at få dyrket motion og spise sundt. Men en ny analyse viser, at mangel på søvn på sigt også kan have fatale konsekvenser for helbredet.

Læs mere